Logo BIP Logo ePUAP
Biuletyn Informacji Publicznej
herb jednostki
Urząd Miejski w Brusach
System Rada

System Rada
Profile Radnych, komisje, interpelacje, kalendarz posiedzeń.

 Klauzula informacyjna ? transmisja obrad Rady Miejskiej

 Klauzula informacyjna – transmisja obrad Rady Miejskiej

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) dalej „RODO" informuję, iż:

 

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Burmistrz Brus, ul. Na Zaborach 1, 89-632 Brusy.
  2. Mogą Państwo kontaktować się z wyznaczonym przez Burmistrza Brus inspektorem ochrony danych pod adresem e-mail:iod@brusy.pl lub pocztą tradycyjną na adres Urzędu Miejskiego w Brusach.
  3. Podstawą prawną przetwarzania Państwa danych osobowych jest:

- art. 6 ust. 1 lit. c RODO – przetwarzanie jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, w związku z art. 20 ust. 1b ustawy z dnia           8 marca 1990 r. o samorządzie gminnym.

  1. Obrady są nagrywane w celu transmitowania i utrwalania obrad Rady Miejskiej w Brusach za pomocą urządzeń rejestrujących obraz i dźwięk.
  2. Nagrania obrad są udostępniane w Biuletynie Informacji Publicznej i na stronie internetowej gminy.
  3. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, jednak biorąc udział w obradach decydują się Państwo na nagrywanie.
  4. Posiadają Państwo prawo dostępu do nagrań w uzasadnionych przypadkach, prawo żądania usunięcia danych jej dotyczących.
  5. Mają Państwo prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uznają Państwo, że przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy RODO.

Metadane - wyciąg z rejestru zmian

Akcja Osoba Data
Dodanie dokumentu: Adam Mochol 25-06-2019 09:59:48
Osoba, która wytworzyła informację lub odpowiada za treść informacji: Adam Mochol 25-06-2019
Ostatnia aktualizacja: Adam Mochol 25-06-2019 09:59:48